Gollegiella forlag med den tospråklige barneboken ”Namako og tentaklene”

Namako forside

Gollegiella forlag lanserte i midten av februar den tospråklige barneboka ”Namako og tentaklene”, med herlige illustrasjoner av Susann Brox Nilsen.

Billedboka er skrevet av Rita Sørly og oversatt til nordsamisk av Rauni Magga Lukkari. I historien treffer vi Namako, blekksprutforskeren som siden barneårene har drømt om å møte en kjempeblekksprut. Under havets overflate svømmer hun med mange forskjellige fisker og skapninger. Sammen med djevelrokke-eksperten Fugu, legger hun ut på en reise som skal føre dem til havets bunn og som ender opp i en stor overraskelse!

Boka er et språkutviklingsprosjekt. Rauni Magga Lukkari har utarbeidet et mangfold av nye ord i det nordsamiske språket, knyttet til konteksten fortellingen utspiller seg i.

Om forfatteren: Rita Sørly (f.1974) er fra Tromsø. Denne boka er kommet til i et tospann med hennes sønn Ørn. Sørly er også aktiv i litteraturmiljøet i Tromsø, i gateavisa Virkelig, i Ordkalotten litteraturfestival og Nordnorsk forfatterlag. Sørly jobber som forsker på NORUT, Tromsø. ”Namako og tentaklene” er Sørlys skjønnlitterære debutbok.

Om illustratøren: Susann Brox Nilsen (f. 1981) er fra Tromsø. Brox Nilsen er en selvlært kunstner og illustratør som mange vil kjenne igjen fra bybildet. Brox Nilsen har fast utstilling i Glasshytta Blåst. ”Namako og tentaklene” er Brox Nilsens debut som bokillustratør.

Glasshytta Blåst og Gollegiella forlag ønsker alle velkommen til lansering av verdens vakreste tospråklige billedbok.

Namako og Fugu bygger en kjempeubåt. Ubåten skal gå langt ned mot den svarte havbunnen hvor kjempeblekk sprutene bor. De bygger og snekrer og det er mange stikkontakter og ledninger. ”Namako”, sier Fugu. ”Jeg tror vi må prøve å fange kjempeblekkspruten ved å lage en fiskestang ut i fra ubåten.”

Rita Sørly ”Namako ja bivdojuolggit” • ”Namako og tentaklene”
Illustrasjoner: Susann Brox Nilsen
Gollegiella 2018
ISBN 978-82-92473-30-6

Bestill boka fra bokbutikken her på nettstedet eller ring oss på  telefon +47 997 964 30, eller send en e-post til gollegiella@online.no

Følg oss på Facebook 

Artikkelen er publisert av Hilde Kat. Eriksen, Fiktum Faktum Frilans.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s